Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Reuniune pentru stabilirea activităților care urmează să primească finanțare în perioada 2021-2027 în cadrul Programului Interreg NEXT România-Ucraina

Marți, 23 noiembrie 2021, Comitetul Comun de Programare al Programului Interreg NEXT România-Ucraina s-a reunit on-line, pentru a stabili activitățile care urmează să primească finanțare în perioada 2021-2027, conform comunicatului publicat de MDLPA joi, 25 noiembrie 2021.

În cadrul întâlnirii, Comitetul a decis asupra domeniilor și activităților celor mai relevante pentru cooperarea transfrontalieră, identificate în urma consultărilor derulate de ambele părți ale frontierei de către structurile de management ale programului în colaborare cu TESIM, cu reprezentanții autorităților publice, ai instituțiilor de educație, sănătate, mediu, situații de urgență și ai diferitelor grupuri profesionale.

Comitetul a aprobat primul draft de program (Capitolul 1), care va fi publicat pentru consultare publică. De asemenea, în cadrul întâlnirii a fost aprobată structura care va îndeplini în perioada următoare rolul de Secretariat Comun al programului, respectiv Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava.

În următoarea perioadă, Autoritatea de Management va derula procedura pentru evaluarea strategică de mediu, cerință obligatorie conform regulamentelor europene, pentru a putea transmite programul de cooperare Comisiei Europene.

Bugetul programului va fi constituit din contribuția FEDR din partea României la acest program, care este de 25.350.000 euro, la care Uniunea Europeană va adăuga o contribuție cel puțin egală din fondurile instrumentului european pentru vecinătate și cooperare internațională, NDICI.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 157