Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Hotărâre pentru aprobarea Memorandumului de înțelegere între Guvernul României și Banca Mondială, în consultare publică!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 25 noiembrie 2021, în consultare publică, Hotărârea pentru aprobarea Memorandumului de înţelegere între Guvernul României şi Banca Mondială privind Parteneriatul pentru Modernizarea Administraţiei Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale, semnat la București la 13 iulie 2021.

În baza acestui Memorandum sprijinul acordat de Banca Mondială se va concentra asupra domeniilor prioritare incluse în Acordul de Parteneriat 2021-2027, Planul Național de Redresare și Reziliență – Finanțare pentru România modernă și reformată şi în strategiile de parteneriat de ţară actuale şi ulterioare încheiate între România şi Banca Mondială, inclusiv, dar fără a se limita la:

  • sprijin în implementarea obiectivelor Fondurilor UE;
  • sprijin pentru dezvoltarea și implementarea reformelor politicilor, menite să ajute România să se alinieze standardelor UE;
  • promovarea prosperității împărtășite;
  • reducerea sărăciei și incluziunea socială, inclusiv pentru romi;
  • sprijin pentru îmbunătățirea capacității Guvernului de a folosi fondurile europene eficient și eficace;
  • consolidarea capacității generale a administrației publice.

Memorandumul  intră în vigoare în momentul semnării acestuia de ambele părţi şi încetează la 31 decembrie 2029, oricare parte putând rezilia Memorandumul înainte de împlinirea termenului cu un preaviz de 3 luni.

Descarcă documentul

Perioada de consultare publică este de 10 de zile calendaristice de la momentul lansării (n.r. 25 noiembrie 2021), iar sugestiile pot fi trimise la adresa de e-mail acte.normative@mfe.gov.ro.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 292