Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri in valoare de 584 milioane lei disponibile in acest an pentru proiectele IT&C

Ministrul Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei, Károly Borbély, a susţinut marti, 12 august a.c. o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre iniţiativa Ministerului Comunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei de a lansa încă şapte apeluri de proiecte finanţate din fondurile structurale.

Sumele disponibile în cadrul apelurilor lansate în acest an, mai exact pentru 8 operaţiuni dintr-un total de 10, sunt de 584 milioane lei, aproximativ 165 milioane euro. Pentru administraţia publică sunt disponibili 447.5 milioane lei iar pentru IMM-uri 136.5 milioane lei. Totalul fondurilor structurale gestionate în cadrul Axei III sunt de 383 milioane Euro”, a evidenţiat Károly Borbély.

Referindu-se la cele şapte apeluri de proiecte lansate recent, în valoare totală de 554,5 milioane lei, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei a precizat că acestea se înscriu în domeniile majore de intervenţie 1, 2 şi 3 astfel: Domeniul Major de Intervenţie 1, Operaţiunea 1.4 – “Susţinerea conectării unităţilor şcolare la internet prin conexiuni broadband”, cu un buget de 104 milioane lei Domeniul Major de Intervenţie 2 “Dezvoltarea şi Creşterea Eficienţei Serviciilor Publice Electronice Moderne”, cu patru operaţiuni lansate şi un buget de 343,5 milioane lei şi Domeniul Major de Intervenţie 3 “Dezvoltarea E-Economiei”, cu două operaţiuni lansate şi un buget de 107 milioane lei.

Károly Borbély a mai declarat că MCTI încurajează depunerea de proiecte şi, în vederea obţinerii unei rate bune de absorbţie ministerul promovează modalităţile prin care pot fi accesate fondurile structurale.

Pe de altă parte, ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei a prezentat şi stadiul actual al serviciului 112. „Vă pot spune că implementarea serviciului 112 este în grafic. Acest serviciu funcţionează în ţara noastră la fel de bine ca şi în alte state UE. Este un subiect important şi o prioritate pentru noi. De aceea monitorizăm cu atenţie evoluţiile acestui sistem şi informăm periodic Comisia Europeană. Termenul pentru ca Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă să devină complet funcţional este pe la jumătatea lunii noiembrie a acestui an, în jurul datei de 15. Ne aşteptăm ca în data de 15 noiembrie să putem asista la implementarea tuturor sistemelor de localizare. Până atunci căutăm soluţii pentru eficientizarea la maxim a acestui serviciu prin încercarea de micşorare a numărului de apeluri false”, a spus ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiei.


Sursa: Compartimentul de informare publică şi Relaţii cu Presa

Vizualizări: 91