Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

HoReCa: Solicitanții vor primi începând de astăzi notificări cu privire la procesul de evaluare

UPDATE 16.11.2021: MEAT a anunțat faptul că astăzi au fost transmise primele decizii de acceptare de principiu la finanțare, cu o pro-rată de 100%. Conform Ministerului, în aceasta etapă contractul nu este disponibil la descărcare, iar aplicanții care nu sunt de acord cu suma aprobată în urma evaluării pot depune contestație în termen de 5 zile de la data notificării. În ceea ce privește valoarea proratei, aceasta poate suferi modificări în urma finalizării etapei de soluționare a contestațiilor formulate la sumele aprobate, se arată în comunicat.

Deciziile finale însoțite de contractele de finanțare vor fi transmise după  finalizarea etapei de soluționare a contestațiilor formulate și  aplicarea celei de a doua prorate la contractare.

***

Conform Federației Industriei Hoteliere din România (FIHR), Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului va respecta „termenele convenite” în ceea ce privește schema dedicată sectorului Horeca (pentru care organizațiile au putut aplica în perioada 29 iunie-26 iulie 2021). Potrivit FIHR, Ministerul intenționează să înceapă să facă plăți în cadrul schemei până la finalul acestui an.  

De asemenea, conform FIHR, notificările se vor transmite începând de astăzi, menționând că sunt șanse ca firmele să primească „acum un procent de cca 45% din suma alocată”. Federația îndeamnă antreprenorii să reacționeze în termenele solicitate „cu tot ce e nevoie pe parcursul aceste luni (validarea sumelor, semnare contracte, eventuale contestații ale sumelor etc.)”.

În ceea ce privește evaluarea aplicațiilor, procesul este aproape de final. Conform situației publicate la 12 noiembrie 2021, au mai rămas în verificări doar 202 de aplicații, iar în ultima săptămână au fost admise 492 de dosare. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Facebook Federația Industriei Hoteliere din România

Vizualizări: 1273