Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prefinanțare în valoare de 822 milioane de euro pentru PNRR-ul Slovaciei

Comisia Europeană a anunțat ieri, 13 octombrie 2021, plata prin intermediul Mecanismului de Redresare și Reziliență (MRR) a unei prefinanțări în prcent de 13% (822,7 milioane de euro) din totalul alocat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al Slovaciei.

Slovacia urmează să primească în total 6,3 miliarde de euro sub formă de granturi prin intermediul MRR.

Susținerea investițiilor transformatoare și a proiectelor de reformă

PNRR Slovaciei va finanța măsuri precum:

  • Sprijinirea tranziției verzi: planul slovac include 528 milioane euro pentru finanțarea unui val de renovare pe scară largă pentru îmbunătățirea performanței energetice și ecologice a cel puțin 30.000 de unități rezidențiale. De asemenea, va oferi 368 milioane euro pentru a promova eficiența energetică și tehnologiile inovatoare de decarbonizare în industrie.
  • Sprijinirea tranziției digitale: planul va investi 102 milioane euro pentru finanțarea unui supercomputer eficient din punct de vedere energetic, care își va oferi serviciile membrilor proiectului european de înaltă performanță și o rețea de hub-uri digitale pentru a sprijini companiile în digitalizarea proceselor lor.
  • Consolidarea rezilienței economice și sociale: planul prevede 1,2 miliarde euro pentru îmbunătățirea calității și eficacității serviciilor medicale, inclusiv prin renovarea spitalelor existente și construirea de noi.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 60