Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Sesiunea plenară a Parlamentului European: Planurile de redresare ale Poloniei și Ungariei ar trebui aprobate numai dacă preocupările referitoare la transparență și statul de drept sunt soluționate

În cadrul dezbaterii cu comisarul european pentru Economie, Paolo Gentiloni, cu privire la planurile de redresare ale Ungariei și Poloniei, deputații europeni au solicitat mai multă transparență pentru a se asigura că fondurile sunt alocate corespunzător, se arată într-un comunicat publicat de Parlamentul European miercuri, 6 octombrie 2021.

În prezent, 22 din cele 25 de planuri naționale de redresare depuse au fost aprobate. Planurile Bulgariei și Olandei nu au fost încă prezentate, iar planurile Ungariei, Poloniei și Suediei așteaptă să fie aprobate de către Comisie, conform comunicatului.

Majoritatea deputaților europeni au solicitat ca procesul de aprobare să fie mai transparent pentru a le permite să înțeleagă ce măsuri au luat guvernele maghiar și polonez pentru a aborda preocupările legate de statul de drept și atacurile asupra justiției, dreptul Uniunii Europene, achizițiile publice, corupția și tratamentul inegal al minorităților. Mulți dintre deputați au precizat și faptul că planurile nu ar trebui să fie aprobate de către Comisie decât dacă toate deficiențele sunt soluționate corespunzător, în conformitate cu normele de condiționalitate bugetară care protejează interesele financiare ale Uniunii și banii contribuabililor. Aceștia au menționat că aceste acțiuni sunt în vederea asigurării faptului că banii vor fi direcționați către oameni și companii.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Parlamentul European

Vizualizări: 45