Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Apelul POC dedicat investițiilor productive: Nu se renunță la principiul „primul venit, primul servit”

Autoritatea de Management pentru Programul de Competitivitate, care va finanța noua „măsură 3” de sprijin pentru antreprenori în context COVID-19, a transmis astăzi răspunsuri la observațiile fonduri-structurale.ro pe ghidul solicitantului publicat în consultare publică.

AM POC nu va renunța la principiul „primul venit-primul servit”. Practic, toate proiectele care depășesc 70 de puncte vor fi contractate în ordinea în care au fost depuse, indiferent de punctajul obținut, atât timp cât se depășește punctajul minim. Este de așteptat repetarea scenariului de la depunerea pe Măsura 2, când bugetul alocat a fost practic epuizat în câteva minute. Vor fi eligibile doar firmele care au avut o scădere a cifrei de afaceri în 2020 față de 2019.

Autoritatea de Management analizează posibilitatea înscrierii proiectelor prin granturi.imm.gov.ro, în loc de sistemul MySMIS – aceasta va facilita depunerea (sistemul MySMIS este unul mult mai complex).

Deși inițial se aștepta ca noua măsură pentru IMMuri să nu mai permită achiziția de spații, autoritatea de management a menționat pentru fonduri-structuale.ro că solicitanții vor putea include în bugetele proiectelor și astfel de investiții.

Grantul minim care va putea fi solicitat va fi în valoarea de 50.000 de euro. Autoritatea de Management a precizat pentru fonduri-structurale.ro că se va face evaluarea capacității de implementare a solicitanților și fezabilitatea financiară a planului propus, dar aceste elemente nu sunt cuprinse în grilele de evaluare actuale.

Descarcă răspunsul complet al Autorității de Management

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 2399