Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consultare publică: Pașii pentru depunerea cererilor din acest an pentru microgranturi

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat astăzi, 24 septembrie 2021, în consultare publică, Proiectul procedurii de implementare a sesiunii nr. 2 aferente măsurii 1 „Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” din cadrul schemei de ajutor de stat instituită prin OUG nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, cu completările și modificările ulterioare.

Sesiunea a doua a măsurii va fi bugetată din sumele rămase neutilizate în cadrul primei sesiuni până la valoarea aprobată prin OUG nr.130/2020 de 100.000.000 euro.

Conform documentului, prin implementarea întregii măsuri în cele două sesiuni se estimează acordarea de ajutor de stat unui număr maxim de 50.000 de beneficiari.

De asemenea, beneficiarii care au primit sau urmează să primească finanțare în cadrul primei sesiuni nu sunt eligibili în cadrul celei de-a doua sesiuni. Se aplică aceeași măsură și pentru beneficiarii au primit sau urmează să primească finanțare în cadrul măsurii „Granturi pentru capital de lucru”.

În ceea ce privește înscrierea pe platforma granturi.imm.gov.ro, procedura a rămas aceeași.

Descarcă procedura

Propunerile, sugestiile și opiniile privind proiectul de act normativ se primesc în termen de 10 zile de la data publicării (n.r. 24 septembrie 2021) la adresa de e-mail: dezbateri_publice@economie.gov.ro .

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT

Vizualizări: 2762