Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

NextGenerationEU: Comisia Europeană obține alte 9 miliarde de euro sub formă de obligațiuni pentru redresarea Europei în contextul COVID-19

La 14 septembrie 2021, Comisia Europeană a anunțat faptul că a strâns încă 9 miliarde de euro pentru a sprijini recuperarea Europei după criza coronavirusului și consecințele sale, prin a patra emisiune de obligațiuni NextGenerationEU, de la jumătatea lunii iunie, când a avut loc lansarea programului. Comisia Europeană a emis o obligațiune pe 7 ani scadentă la 04 octombrie 2028.

Aceasta este a patra tranzacție în cadrul programului NextGenerationEU, în urma obligațiunii pe 10 ani de 20 miliarde EUR emise de Comisie la 15 iunie 2021; tranzacția cu două tranșe de 15 miliarde EUR începând cu 29 iunie 2021 - care constă dintr-o obligațiune pe 5 ani de 9 miliarde EUR și o obligațiune pe 30 de ani de 6 miliarde EUR și o obligațiune de 10 miliarde EUR pe 20 de ani emisă la 13 iulie 2021.

În urma tranzacției de marți, Comisia a strâns până acum 54 de miliarde de euro în cadrul NextGenerationEU.

În acest sens, Comisia a efectuat deja primele plăți către un număr de state membre în cadrul mecanismului de recuperare și reziliență și altor programe bugetare ale UE.

În cursul anului 2021, Comisia se așteaptă să strângă aproximativ 80 de miliarde EUR în obligațiuni, care să fie completate cu facturi pe termen scurt ale UE, așa cum a fost anunțat în planul de finanțare publicat în iunie 2021 și actualizat în septembrie 2021.

După cum a fost anunțat la începutul acestei luni în calendarul său detaliat de emisii pentru 2021, Comisia va efectua încă două tranzacții până la sfârșitul anului, în octombrie și noiembrie. După lansarea cadrului de obligațiuni verzi NextGenerationEU la începutul lunii septembrie, Comisia se pregătește să emită prima obligațiune verde NextGenerationEU. Odată finalizat, programul de obligațiuni verzi NextGenerationEU va transforma UE în cel mai mare emitent de obligațiuni verzi din lume.

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 134