Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A fost lansat apelul 3 „Proiecte pentru clustere de inovare”!

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate din cadrul Ministerului Investițiilor şi Proiectelor Europene și Organismul Intermediar pentru Cercetare din cadrul Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării au anunțat ieri, 7 septembrie 2021, deschiderea celui de-al treilea apel de proiecte aferent Acțiunii 1.1.1 Mari infrastructuri de CD – Tip de proiect: Proiecte pentru clustere de inovare, Axa prioritară: I. Cercetare, dezvoltare tehnologică și inovare (CDI) în sprijinul competitivității economice și dezvoltării afacerilor, Prioritatea de investiții 1a – Consolidarea cercetării și inovării (C&I), a infrastructurii și a capacităților de dezvoltare a excelenței în domeniul C&I, precum și promovarea centrelor de competență, în special a celor de interes european, Obiectiv Specific: OS 1.1. Creșterea capacității științifice în domeniile de specializare inteligentă și sănătate, apel 3.

Ghidul solicitantului a fost aprobat la sfârșitul săptămânii trecute.

Proiectele vor putea fi depuse în aplicația MySMIS pentru o perioadă de 60 de zile, data închiderii apelului fiind 07 noiembrie 2021, ora 23:59:59.

În cadrul prezentului apel de proiecte se vor sprijini:

  • Investiții pentru dezvoltarea de noi facilități CD comune în clusterele de inovare și/sau modernizarea facilităților CD comune existente;
  • Activități de inovare în clustere;
  • Achiziția de servicii de consultanță în domeniul inovării și achiziția de servicii de sprijinire a inovării;
  • Activități de exploatare pentru sprijinirea funcționării clusterelor de inovare.

Valoarea finanțării publice nerambursabile, pentru un proiect, este cuprinsă între minimum 2.460.775 lei (echivalentul a 500.000 euro) și maximum 36.911.250 lei (echivalentul a 7.500.000 euro).

MIPE a publicat și un centralizator de observații al ghidului aferent. Descarcă documentul

Sursa: MIPE

Vizualizări: 1429