Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Cererile de finanțare depuse pe apelul pentru consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului depășesc de 6 ori alocarea stabilită

Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, în calitate de Operator al Programului RO-CULTURA, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021, a anunțat miercuri, 1 septembrie 2021, închiderea ultimei sesiuni a apelului ce vizează consolidarea antreprenoriatului cultural și dezvoltarea audienței și a publicului.

Apelul a fost deschis în perioada 30 iunie – 31 august 2021, ora 16:00.

Bugetul alocat apelului de proiecte a fost de 2.600.000 Euro, iar valoarea sprijinului financiar nerambursabil acordată unui proiect a fost cuprinsă între 50.000 Euro și 200.000 Euro, reprezentând 100% din totalul costurilor eligibile ale proiectului.

Printre solicitanții eligibili s-au numărat instituțiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), ONG-urile și IMM-urile din sectoarele culturale și creative.
În cadrul apelului au fost depuse în EMSC 80 cereri de finanțare în valoare totală de 72.482.848,17 lei (14.733.484,06 euro) reprezentând valoarea nerambursabilă solicitată (depășind de aproximativ 6 ori bugetul disponibil). Dintre proiectele înregistrate, 67 de proiecte sunt dezvoltate în parteneriat cu entități culturale din România și/ sau Statele Donatoare (25 de proiecte implică entități din România, 53 din Norvegia, 8 din Islanda și 4 din Liechtenstein). 

Au depus cereri de finanțare 11 instituții publice de cultură46 ONG-uri și 23 IMM-uri.

Activitățile incluse în cadrul proiectelor sunt dintre cele mai variate: festivaluri și spectacole de teatru, muzică, film, dans, expoziții de artă contemporană, valorificarea patrimoniului cultural multietnic, cursuri de formare culturală, rezidențe artistice, cercetare, aplicații de realitate augmentată, digitizare și multe altele. 

Lista finală a proiectelor aprobate va fi publicată după parcurgerea tuturor etapelor de evaluare conform prevederilor Ghidului solicitantului  (cap. 11), respectiv: verificarea conformității administrative și a eligibilității, evaluarea tehnică și financiară și nu în ultimul rând, procedura de selecție de către Comitetul de Selecție. 

Sursa: Ministerul Culturii

Vizualizări: 160