Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Finanțare de 53,5 milioane de lei prin POIM pentru conservarea urșilor bruni din România

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat ieri, 28 iulie 2021, lansarea proiectului „Implementarea planului național de acțiune pentru conservarea populației de urs brun din România”.

Planul de acțiune va fi derulat cu sprijinul fondurilor europene, având o finanțare de 53.598.950 lei prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 (POIM) și include noi măsuri menite să reducă conflictele om-urs și să mențină pe termen lung starea de conservare a acestei specii și a habitatului său.

Prin proiect va fi monitorizată și estimată genetic populația de urs brun și vor fi achiziționate și instalate sisteme de protecție a animalelor domestice, a culturilor agricole și a bunurilor materiale. Proiectul prevede, de asemenea, înființarea unui complex pentru îngrijirea, reabilitarea și protecția ursului brun, concomitent cu creșterea gradului de educare, informare, comunicare și conștientizare a populației cu privire la ecologia și managementul speciei de urs brun.

Proiectul privind conservarea populației de urs brun va fi implementat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în parteneriat cu Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Regia Națională a Pădurilor Romsilva R.A. și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură Marin Drăcea.

187 situri natura 2000 au drept obiectiv de conservare menținerea populației de urs brun și a habitatului său, într-o stare de conservare favorabilă, în coexistență cu oamenii.

Proiectul se va finaliza la sfârșitul anului 2023.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 124