Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDLPA: Fonduri de la Guvern pentru asigurarea prefinanțării și contribuției proprii la investițiile cu finanțare europeană sau națională

Guvernul a alocat, în ședința de ieri, 28 iulie 2021, a executivului, 630 milioane de lei, sumă care poate fi împrumutată autorităților locale, pentru a asigura prefinanțarea și contribuția proprie la investițiile cu finanțare europeană sau națională, conform unui comunicat emis de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Adminsitrației.

Ordonanța de urgență va asigura dezvoltarea localităților cu finanțare europeană și națională, fondurile necesare acoperirii cheltuielilor până în momentul decontării facturilor și să prevină pierderea investițiilor din cauza lipsei contribuției proprii, a subliniat ministrul. Sumele vor fi acordate sub forma unor împrumuturi din Trezoreria Statului, cu o dobândă preferențială.

UAT-urile și subdiviziunile administrativ-teritoriale pot solicita, inclusiv pentru asociațiile de dezvoltare intercomunitară, împrumuturi din venituri din privatizare, termenul limită fiind 1 noiembrie 2021. Solicitările vor fi depuse la direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, administrațiile județene ale finanțelor publice, pentru a fi transmise Comisiei de autorizare a împrumuturilor locale.

Sursa: MDLPA

Vizualizări: 328