Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Legea pentru aprobarea OUG 122/2020 privind agențiile de dezvoltare regională și rolul acestora în cadrul programele operaționale regionale 2021-2027, trimisă spre reexaminare

Președintele României, Klaus Iohannis, a trimis marți, 20 iulie 2021, Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 122/2020 privind unele măsuri pentru asigurarea eficientizării procesului decizional al fondurilor externe nerambursabile destinate dezvoltării regionale în România.

Ordonanța de urgență nr. 122 din 29 iulie 2020 prevede, printre altele ca, la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare ale României, agențiile pentru dezvoltare regională să îndeplineacă rolul de Autoritate de management pentru programele operaționale regionale 2021-2027, iar fondurile externe nerambursabile pentru dezvoltarea regională a României să se organizeze și să se aloce prin cele opt programe operaționale regionale.

În cererea adresată președintelui Senatului, Anca Dragu, președintele invocă, printre altele, existența unor dispoziții ce reglementează în mod diferit derularea Programului pilot de descentralizare pentru dezvoltare teritorială integrată pentru perioada de programare 2021-2027.

Considerăm că, pentru a înlătura orice neclaritate în aplicare, dar și pentru a respecta principiul calității legii în dimensiunile sale referitoare la securitatea raporturilor juridice, revine Parlamentului obligația atât de a stabili un cadru normativ coerent, prin instituirea unor norme clare, lipsite de orice echivoc cu privire la programul pilot de descentralizare menționat, cât și de a clarifica aplicarea dispozițiilor menționate din Legea nr. 176/2020”, se arată în cererea semnată de președintele Iohannis.

Textul integral al cererii semnate de președintele Klaus Iohannis poate fi consultat aici.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Vest

Vizualizări: 595