Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ordinul pentru deblocarea plăților pe măsura 2 - capital de lucru, publicat în Monitorul Oficial!

În cursul serii trecute, 22 iulie 2021, a fost publicat în Monitorul Oficial al României (partea I / 723 /  pag.7-8) ordinul ministrului prin care a fost actualizată procedura de implementare pentru măsura 2 – granturi pentru capital de lucru. Astfel, conform declarațiilor unor surse din MEAT, beneficiarii urmează să primească notificări de contractare pe platforma granturi.imm.gov.ro în zilele următoare.

În urma transferului de fonduri, estimarea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este că se va ajunge cu plățile la RUE 17.000, rămânând un număr de aproximativ 3.000 de contracte ce ar urma să fie finanțate prin React EU, conform unui anunț din 8 iunie 2021.

Ultima situație privind înscrierile şi plățile pe M2 datează din 18 iunie 2021, când în săptămâna respectivă au fost înregistrate doar 15 contracte plătite pe capital de lucru.

***

Reamintim că în conformitate cu art. 6.12. din Procedura de implementare a măsurii „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”, toate proiectele cu valoarea grantului mai mare de 10.000 euro sunt obligate să realizeze cel puțin un anunț/comunicat de presă privind începerea și finalizarea proiectului din procedura de implementare a măsurii 2, instituită prin OUG nr 130/2020. MEAT a confirmat pentru fonduri-structurale.ro faptul că în cadrul Măsurii 2 cheltuielile cu anunțul/comunicatul de presă sunt eligibile pentru decontare în cadrul granturilor.

Comunicatele pot fi publicate pe fonduri-structurale.ro! Pentru oferta noastră de publicare a anunțurilor, vă rugăm să ne scrieți la adresa structuralcg@fonduri-structurale.ro.

De 14 ani, fonduri-structurale.ro furnizează informații de calitate în domeniul finanțărilor nerambursabile, transmite analize și documente de poziție autorităților pentru sprijinirea proiectelor voastre.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 430