Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Phare pentru imbunatatirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor

ARIES T, Filiala Transilvania a Asociatiei pentru Industrie Electronicã si Software din România, este beneficiara unei finantãri europene prin Programul Phare CES 2005, „Asistentã IMM pentru achizitionarea de servicii de consultantã în afaceri”, pentru proiectul “Oportunitãti. Dezvoltare. Cunoastere”. Acesta se va derula în perioada 01.03.2008-30.10.2008 si vizeazã îmbunãtãtirea accesului IMM-urilor la servicii de dezvoltare a afacerilor oferite de cãtre prestatori de servicii de consultantã.

Prin acest proiect, nouã firme membre ARIES Transilvania din Cluj-Napoca, Oradea si Baia-Mare, au posibilitatea de a beneficia de asistentã pentru certificare ISO, asistentã si instruire pentru management, consultantã generalã în management si instruire pentru resursele umane.

Costul total al proiectului este de 101.000 euro, din care cofinantarea din fondurile publice se ridicã la 49,7%, restul de 50,3% reprezentând contributia celor nouã firme beneficiare directe ale acestui proiect.

Pe durata proiectului vor fi implementate sistemele de management al calitãtii, management al mediului si management al securitãtii informatiilor pentru 5 dintre firmele beneficiare. Totodatã, 8 firme vor beneficia de consultantã în domeniile management general, comunicare, managementul resurselor, management de proiect, iar 113 persoane, angajati ai firmelor beneficiare, vor participa la una sau mai multe sesiuni de instruire/consultantã în domenii precum comunicare, leadership, abilitãti de prezentare, manager de produs.

„Preocuparea companiilor pentru dezvoltarea profesionalã a angajatilor demonstreazã importanta pe care o acordã managerii firmelor beneficiare personalului propriu, considerat ca resursã de bazã în cresterea competitivitãtii pe piata de IT&C din regiune”, declarã Cãlina Retisan, manager de proiect.
Sursa: MDLPL

Vizualizări: 94