Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Calendarul orientativ al lansărilor programelor de sprijin pentru fermieri: Submăsurile 6.1 și 6.3 vor fi lansate în august

În cadrul unei conferințe de presă susținută ieri, 13 iulie 2021, de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a fost prezentat calendarul orientativ al lansării programelor de sprijin pentru fermieri.

Conform declarațiilor, submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul local” și submăsura 17.1, „Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a planetelor” ar urma să fie lansate la finalul lunii iulie.

Ministrul a adăugat faptul că, în august, vor fi lansate următoarele submăsuri:

  • Submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, cu un buget de 100 de milioane de lei
  • Submăsura 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici
  • Submăsura 16.4 și submăsura 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectoarele agricol și pomicol

Conform ministrului, „în septembrie, măsurile pe care vrem să le lăsăm mai mult în consultare, pentru că am adus modificări majore” sunt submăsurile 4.1 „Investiții în exploatații agricole” și 4.2 „Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole”. Ghidurile finale vor fi „lăsate în consultare minimum 3 săptămâni”, a completat ministrul.

În ceea ce privește măsurile non-agricole, ministrul a menționat „un buget de 150 milioane (n.r.euro)” pentru submăsurile 6.2 „Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale” și 6.4 „Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole”.

Pentru autoritățile publice locale, va fi disponibilă submăsura 4.3 „Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole și silvice”.

Ministrul a adăugat faptul că acesta este calendarul „în mare, legat de perioada de tranziție. Vedem care va fi rezultatul primei întâlniri sub președinția slovenă și cât de repede vor merge acele regulamente care implementează acordul de compromis”.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 653