Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programele 2021-2027 vor putea beneficia de costuri simplificate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat organizarea ieri, 6 iulie 2021, a unei întâlniri cu reprezentanții Comisiei Europene și ai Autorității de Audit despre procesul de simplificare a implementării programelor operaționale 2021-2027, prin extinderea utilizării opțiunilor de costuri simplificate (SCO).

În cadrul evenimentului, s-au prezentat rezultatele obținute până în acest moment, pe mai multe categorii de costuri simplificate, în cadrul programelor Programul Operațional Educație și Ocupare (POEO) și Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială (POIDS).

Până în momentul de față, atât POEO, cât și POIDS au fost analizate comprehensiv în ceea ce privește posibilitatea implementării SCO-urilor, se arată în comunicat.

În ceea ce privește categoriile de persoane cărora li se adresează SCO-urile, Ministerul a transmis un exemplu din fiecare program:

  • un SCO prioritar din POEO se adresează formării profesionale în vederea obținerii unei calificări;
  • un SCO prioritar din POIDS vizează serviciile acordate persoanelor vulnerabile în cadrul măsurilor de asistență socială.

A fost comunicat și faptul că, în perioada următoare, vor fi organizate întâlniri și dezbateri pentru a discuta metodologia și opțiunile cele mai potrivite pentru a obține costuri simplificate pentru beneficiari.

Conform comunicatului, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene va desfășura în continuare un proces de analiză a fezabilității aplicării acestor abordări pentru programele viitoare finanțate din Fondul Social European Plus (FSE+), respectiv Programul Operațional Sănătate, Programul Operațional Educație și Ocupare și Programul Operațional Incluziune și Demnitate Socială

Sursa: MIPE

Vizualizări: 532