Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ediția I a Premiilor Europene pentru Economie Socială: Află care sunt cele trei categorii premiate

Social Economy Europe (SEE) a anunțat marți, 29 iunie 2021, prima ediție a Premiilor Europene pentru Economie Socială (European Social Economy Awards).

Obiectiv

Premiile vor fi decernate o dată la doi ani, iar acestea vizează creșterea vizibilității economiei sociale, în întreaga sa diversitate și în diferite sectoare și țări, cu accent pe planul european (inclusiv inițiativele partenerilor din Balcanii de Vest, Parteneriatul Estic, Turcia, țările din sudul Mediteranei și Federația Rusă). Premiile vor servi, de asemenea, ca sursă de inspirație pentru alți actori din economia socială: autorități publice și cetățenii care doresc să devină antreprenori, activiști și agenți de schimbare.

Cui se adresează?

Premiile sunt destinate întreprinderilor, organizațiilor, rețelelor și liderilor din domeniul economiei sociale care au ca scop sprijinirea și consolidarea comunităților prin contribuția adusă societății la combaterea provocărilor societale, de mediu și tehnologice actuale.

Domenii de interes

Au fost stabilite trei categorii pentru noile Premii de Economie Socială:

  • Inovare socială: inclusiv organizații care lucrează în direcția incluziunii persoanelor vulnerabile sau marginalizate, a persoanelor cu dizabilități, a emigranților și imigranților, a persoanelor care nu se pot integra pe piața muncii și/sau organizațiilor care furnizează servicii sociale inovatoare de interes general și soluții la problemele sociale.
  • Tranziție verde: pentru organizațiile care lucrează pentru o tranziție verde și justă, menținând în același timp valorile economiei sociale. Pot fi incluse inițiative ce țin de energia din surse regenerabile, mobilitatea durabilă, economia circulară, gestionarea apei, producția alimentară durabilă etc.
  • Digitalizare și competențe: pentru organizațiile care lucrează la perfecționarea și recalificarea angajaților din economia socială, a potențialilor studenți antreprenori sau alte tipuri de persoane pentru a-i pregăti pentru locurile de muncă într-un viitor digital. Această categorie cuprinde, de asemenea, inițiativele de economie socială care operează în economia digitală sau care pun un accent important pe inovarea tehnologică. Vor putea fi luate în considerare atât dimensiunile de perfecționare/recalificare a capitalului uman, cât și de inovare tehnologică.

Persoanele interesate își pot depune aplicațiile pentru oricare dintre categorii, completând formularul disponibil aici, până luni, 6 septembrie 2021, la ora 14:00 CEST.

Juriul va fi format din experți în economie socială, cercetători și reprezentanți ai instituțiilor UE. Aceștia vor selecta doi finaliști pentru fiecare categorie. Un membru al fiecărei organizații selectate va fi invitat la ceremonia care se va desfășura fizic ori în format hibrid la 12 octombrie 2021, din Slovenia.

Organizațiile interesate să devină sponsor al Premiilor Europene pentru Economie Socială, pot trimite un mesaj la adresa de e-mail următoare: director@socialeconomy.eu.org.

Elena Buzilă,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Social Economy Europe

Vizualizări: 191