Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ADR Centru: Un nou centru medico-social în Mediaș

Miercuri, 23 iunie, Agenția de Dezvoltare Regională Centru a anunțat semnarea celui de al 7-lea proiect pentru cetățenii din Mediaș intitulat „Centru Comunitar Medico-Social (Corp R Aviatie)”, finanțat prin POR 2014-2020, Axa Prioritară 9.1, care finanțează proiectele ce vizează ”Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban”.

Proiectul contractat are o valoare totală de 4.742.560,22 lei, din care valoarea finanțării nerambursabile alocate este de 1.862.336,99 lei, în cuantum de 98 % din valoarea eligibilă.

ADR Centru a menționat faptul că proiectul are la bază Strategia Națională privind Incluziunea Socială și Reducerea Sărăciei pentru perioada 2015-2020, conform căreia „toți cetățenii trebuie să aibă oportunități egale de a participa în societate, să fie apreciați și valorizați, să trăiască în demnitate, iar nevoile lor elementare să fie satisfăcute și diferențele respectate”.

Obiectivul proiectului constă în sprijinirea comunității defavorizate din Mediaș, prin înființarea unui centru medico-social, unde populația marginalizată va avea acces la servicii educaționale, sociale, sprijin medical, psihologic, dar și asistență juridică.

Prin proiect va fi reabilită și modernizată o clădire neutilizată, care va găzdui respectivul centru.

Termen de finalizare al proiectului este estimat până la 31.12.2023.

Sursa: ADR Centru

Vizualizări: 108