Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consiliul UE a aprobat concluzii cu privire la Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă

Consiliul Uniunii Europene a aprobat marți, 22 iunie 2021, concluzii prin care se reafirmă angajamentul ferm al UE față de Agenda 2030 pentru dezvoltare durabilă și obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale acesteia, care continuă să ghideze UE, atât pe plan intern, cât și pe plan extern, pentru o reconstrucție mai temeinică și mai verde.

Conform comunicatului, Consiliul invită Comisia să propună astfel de acțiuni în coroborare cu îndeplinirea ambițiilor emblematice ale președintei Comisiei: „un Pact verde european”. Comisia este invitată, de asemenea, să se angajeze într-un dialog periodic cu Consiliul pentru a promova în continuare o abordare integrată, strategică, ambițioasă și cuprinzătoare a punerii în aplicare a ODD-urilor, se arată în comunicat.

Concluziile invită Comisia și statele membre să desfășoare campanii de comunicare și de sensibilizare cu privire la Agenda 2030, în vederea creșterii gradului de responsabilitate comună a cetățenilor, a sectorului privat și a altor părți interesate.

Sursa: Consiliul UE

Vizualizări: 105