Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană a aprobat o schema românească pentru sprijinirea companiilor active în sectorul cultural independent din București afectate de pandemie

Comisia Europeană a anunțat luni, 21 iunie 2021, aprobarea unei scheme românești în valoare de 610.000 euro (aproximativ 3 milioane RON) pentru a sprijini companiile active în sectorul cultural independent din București, în contextul pandemiei de coronavirus. Schema a fost aprobată în cadrul cadrului temporar privind ajutorul de stat.

În cadrul măsurii, ajutorul va lua forma subvențiilor directe. Scopul schemei este de a atenua lipsurile de lichiditate cu care se confruntă beneficiarii din cauza măsurilor restrictive pe care guvernul român a trebuit să le pună în aplicare pentru a limita răspândirea virusului.

Sprijinul public va acoperi anumite costuri suportate de beneficiari în perioada august până în decembrie 2020:

  • cheltuieli de închiriere pentru sediul central / biroul operațional, până la o sumă maximă de 4.020 EUR (20 000 RON) pe lună;
  • cheltuieli cu utilitățile publice (adică căldură, electricitate, apă, canalizare, deșeuri, gaze naturale);
  • salarii și contribuții pentru maximum 3 angajați, plafonat la salariul minim lunar național.

Comisia a constatat că schema românească este în conformitate cu condițiile stabilite în cadrul temporar. În special, ajutorul nu va depăși 1.8 milioane euro per beneficiar și va fi acordat cel târziu la 31 decembrie 2021.

Comisia a concluzionat că măsura este necesară, adecvată și proporțională pentru a remedia o perturbare gravă în economia unui stat membru.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană 

Vizualizări: 176