Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei a selectat 5 bănci partenere pentru schema HoReCa

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a prezentat astăzi, 18 iunie 2021, situația privind analiza și selecția ofertelor de parteneriat ale instituțiilor de credit interesate în vederea implementării schemei de ajutor de stat prevăzută de Ordonanța de Urgență nr. 224 din 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru îndeplinirea din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID -19, cu modificările și completările ulterioar.

Conform MEAT, în urma procesului de analiză și selecție a ofertelor primite de la instituțiile de credit comisia a constatat următoarele:

  1. Au fost înregistrate în total 11 oferte de parteneriat de la instituții de credit.
  2. Din totalul de 11 oferte, 4 dintre acestea nu îndeplinesc criteriul: „să aibă cel puţin câte o sucursală în fiecare judeţ iar în cadrul unei oferte nu a fost specificată îndeplinirea acestui  criteriuastfel încât cele 5 instituții  vor primi decizie de respingere.
  3. 3 dintre cele 11 oferte primite nu îndeplinesc si criteriul să prezinte MEAT oferta de colaborare până la data de 16.06.2021 ora 17.00, prin email pe adresa dgas@economie.gov.ro, semnată electronic”.

Având în vedere cele menţionate mai sus, MEAT a transmis faptul că se admit 5 (cinci) oferte de parteneriat, acestea îndeplinind cerinţele și criteriile specifice de implementare a programului, respectiv:

  1. CEC BANK SA;
  2. BRD GROUPE SOCIETE GENERALE SA;
  3. BANCA ROMÂNEASCĂ SA;
  4. BANCA TRANSILVANIA SA;
  5. BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ SA.

Reamintim că la 14 iunie 2021, procedură de implementare aferentă schemei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Bugetul schemei este estimat la 500 milioane euro și se derulează până la 31 decembrie 2021, plata sumelor corespunzătoare urmând a fi realizat până cel târziu la data de 30 iunie 2022, în limita creditelor bugetare.

În vederea eficientăzii procesului de depunere a proiectelor, ministrul Economiei, Claudiu Năsui a îndemnat viitorii aplicanți să pregătească din timp raportul de expertiză contabilă, întocmit conform reglementărilor CECCAR – Standardului profesional nr. 35 „Expertize contabile” sau, după caz, a raportului de audit, întocmit conform ISRS 4400 „Misiuni pe baza procedurilor convenite”.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MEAT

Vizualizări: 874