Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POIM: 158 milioane de euro pentru achiziția a 476 autospeciale de stingere a incendiilor

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat marți, 15 iunie 2021, semnarea a două acorduri cadru pentru achiziția a 476 autospeciale de stingere a incendiilor, ce prevede o finanțare de 158 milioane euro, prin POIM 2014-2020.

Structurile Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vor beneficia, în următorii doi ani, de o flotă importantă de echipamente destinate stingerii incendiilor, care va fi distribuită la nivel național, înlocuindu-se astfel echipamentele uzate din dotarea IGSU.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a fost, de asemenea, prezent la evenimentul de semnare, și a menționat faptul că demersurile pentru modernizarea activității IGSU vor continua.

Despre proiectul VIZIUNE 2020

Cu o valoare totală de 682 milioane euro, proiectul are drept scop consolidarea și dezvoltarea IGSU, în vederea unui răspuns mai prompt si a reducerii impactului efectelor situațiilor de urgență asupra comunităților, dar si a îmbunătățirii calității misiunilor IGSU.

Despre proiectele IGSU

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a finalizat 3 proiecte finanțate prin fonduri europene (unul în POS Mediu 2007-2013 și 2 în cadrul POIM 2014-2020), cu o valoare totală de peste 90 milioane euro. IGSU are, de asemenea, în implementare alte două proiecte cu finanțare POIM, în valoare totală de peste 700 milioane euro și încă 8 proiecte aflate în evaluare.

Sursa: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene

Vizualizări: 105