Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

22 de miliarde euro vor fi investite în noi parteneriate europene pentru a oferi soluții la provocările societale majore

Comisia Europeană a anunțat luni, 14 iunie 2021, lansarea 11 noi parteneriate europene împreună cu industria, pentru a stimula investițiile în cercetare și inovare și pentru a depăși provocările majore legate de climă și sustenabilitate, pentru a face din Europa prima economie neutră din punct de vedere climatic și pentru a îndeplini Acordul verde european.

În conformitate cu obiectivele tranziției verzi și digitale, parteneriatele vor îndeplini și ambițiile digitale ale UE pentru următorul deceniu, deceniul digital al Europei. Acestea vor primi peste 8 miliarde de euro în carul Horizon Europe, noul program de cercetare și inovare al UE pentru 2021-2027.

Angajamentele totale, inclusiv cele ale partenerilor privați și ale statelor membre, se ridică la aproximativ 22 miliarde euro. Această masă critică de finanțare permite parteneriatelor să urmărească soluții inovatoare pe scară largă, de exemplu pentru a aborda emisiile din industriile cu consum intensiv de energie, precum transportul maritim și fabricarea oțelului, precum și pentru a dezvolta și implementa baterii performante, combustibili durabili, instrumente de inteligență artificială, tehnologii de date, robotică și multe altele.

Comisia a adoptat luni memorandumul de înțelegere pentru a lansa parteneriatele, care își vor începe operațiunile imediat.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Comisia Europeană

Vizualizări: 115