Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

fonduri-structurale.ro dezvoltă Centrul Național de Competențe pentru Inovarea Socială cu sprijinul Comisiei Europene!

Împreună cu 15 parteneri internaționali, fonduri-structurale.roconsolid8.ro dezvoltă Centrul Național de Competențe pentru Inovarea Socială în cadrul unui proiect finanțat de Comisia Europeană. Prin intermediul centrului, vom facilita utilizarea unor instrumente și transferul de know-how din țările cu tradiție în domeniul inovării sociale! Suntem sprijiniți și contribuie activ în această inițiativă de dezvoltare a ecosistemului antreprenoriatului social și de facilitare a transferului de know-how Ashoka România, organizație de referință în inovarea socială. 

Prin acest inițiativă ne propunem să susținem antreprenorii sociali din România, organizațiile suport, factorii de decizie și funcționarii publici să lucreze împreună pentru a implementa cu succes viitoarele proiecte sprijinite prin FSE+ în domeniul inovării sociale.

Crearea Centrului este posibilă în cadrul proiectului SEED - Social innovation EcosystEm Development. Acest demers internațional finanțat de Comisia Europeană va dezvolta în tandem centrele naționale de competențe pentru inovare socială din Italia, Slovenia, Grecia și România. Facem parte din cele 6 proiecte selectate în cadrul acestui apel de Comisia Europeană care vor crea astfel de centre în 25 de țări europene (Luxembourg, Malta și Olanda nu vor dezvolta astfel de facilități).

Acest demers este complementar inițiativei SOFIA - Social Finance Alliance for Romania în cadrul căreia vom prelua și adapta pieței din România modele de bune practici europene în utilizarea instrumentelor financiare pentru antreprenorii sociali și vom furniza programe de pregătire pentru investiții („investment readiness”) pentru organizațiile cu scop social.

Vă ținem la curent cu informațiile privind activitățile următoare.

Vizualizări: 855