Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Măsuri firave pentru îmbunătățirea aplicației MySMIS

Primele schimbări menite să ușureze procesul de depunere a proiectelor prin aplicația MySMIS au fost deja implementate, ca urmare a înființării Comisiei de Tăiat Hârtii din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, în vederea coordonării procesului de simplificare la nivelul Ministerului.

Context

La începutul anului, MIPE a derulat un proces de consultare cu beneficiari și cu personalul implicat în evaluarea proiectelor pe fonduri europene pentru a colecta sugestii de debirocratizare a procesului de depunere și de simplificare a aplicației MySMIS.

În momentul de față, o parte dintre măsuri au fost deja implementate, altele sunt în faza de testare.

Printre primele măsuri de simplificare implementate se numără:

  • A fost eliminată componenta descriptivă a CV-ului, fiind necesară doar încărcarea electronică a CV-ului, în format PDF, și a documentelor justificative;
  • A fost eliminată cerința semnăturii olografe de pe CV și a ștampilei „CONFORM CU ORIGINALUL”, precum și a altor adnotări. Acum este necesară doar semnarea electronică a documentelor;
  • A fost actualizat nomenclatorul de coduri COR (Clasificarea Ocupațiilor din România);
  • A fost implementată denumirea unitară a apelurilor deschise;
  • Au fost introduse statistici pentru fiecare apel;
  • A fost introdusă o secțiune pentru asistența utilizatorului, cu legături către Manuale MySMIS, Asistență/Helpdesk.

Conform comunicatului oficial, în perioada următoare, o serie de alte măsuri de simplificare va fi implementată pentru fiecare modul în parte. Beneficiarii vor fi notificați în cadrul aplicației cu privire la modificările făcute.

În același timp, în cadrul MIPE se lucrează la corelarea măsurilor de simplificare din aplicație cu toată documentația tehnică (ghiduri, manualul beneficiarului, orientări generale etc.). 

Procesul de simplificare este în plină desfășurare. În acest moment, în cadrul MIPE se lucrează concomitent la debirocratizarea aplicației informatice MySMIS, la introducerea mecanismului de costuri simplificate, dar și la simplificarea procedurilor specifice procesului de accesare – implementare a fondurilor europene. Este un proces așteptat de multă vreme de beneficiari, nu este unul ușor, dar ne-am asumat să îl ducem la capăt și vom reuși”, a declarat și Cătălina Bădoiu, secretar de stat în cadrul MIPE, coordonator al Comisiei de Tăiat Hârtii din cadrul MIPE.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 496