Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Zilele europene ale datelor deschise: Aplică pentru a fi speaker sau participă la competiția EU Datathon 2021!

Prima ediție a Zilelor europene ale datelor deschise va avea loc în perioada 23-25 noiembrie 2021, evenimentul având ca rol polarizarea cunoștințelor în domeniu, aducând beneficiile datelor deschise sectorului public din UE și, prin el, cetățenilor și întreprinderilor.

Evenimentul se va desfășura integral pe internet și va demara cu EU DataViz 2021, o conferință privind datele deschise și vizualizarea datelor care va avea loc pe 23 și 24 noiembrie, și se va încheia pe 25 noiembrie cu finala EU Datathon, concursul anual de utilizare a datelor deschise.

Se caută vorbitori pentru conferința EU DataViz 2021

Se caută vorbitori care să contribuie la conturarea unui program de conferințe relevant, experți în date deschise și/sau în modalități de vizualizare a datelor.

Propunerile pot fi trimise din întreaga lume și din toate sectoarele: mediul academic, entități private, jurnaliști, liber-profesioniști care lucrează cu modalități de vizualizare a datelor, instituții UE, administrații publice naționale etc.

Propunerile de contribuții la conferință pot fi transmise până pe 21 mai 2021, aici.

EU Datathon 2021 – premii în valoare totală de 99.000 euro

Pentru a câștiga o parte din premiile oferite, persoanele interesate trebuie să trimită o posibilă aplicație bazată pe date deschise, demonstrând valoarea acestora și găsind o soluție la o provocare legată de prioritățile Comisiei Europene.

Propunerile de aplicații pot fi transmise până pe 21 mai 2021, aici.

Sursa: Reprezentanța Comisiei Europene în România

Vizualizări: 244