Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Năsui, despre granturile pentru investiții: Așteptăm informații de la DNA; știu sigur că a început urmărirea penală in rem

În cursul zilei de ieri, 15 aprilie 2021, în cadrul evenimentului online Summitul de Afaceri „Educație financiară și ghidul complet al finanțării IMM”, organizat de revista Newsweek România, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat despre măsurile adoptate de autorități pentru ajutorarea IMM-urilor afectate de pandemie, oferind și o actualizare privind măsura 3 – granturi pentru investiții, măsură care în prezent este blocată.

Conform declarațiilor ministrului, Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în ceea ce privește presupusele informații primite de către aplicanți referitoare la procentul de cofinanțare: „Știu sigur că a început urmărirea penală in rem. Deci ei au ajuns la următorul pas procedural după plângere. Așteptăm informații de la DNA”.

Reamintim faptul că în luna februarie 2021, ministrul Năsui a depus o plângere penală la DNA privind măsura 3, reclamând faptul că antreprenorii care au depus proiecte pentru a obține granturi în ultimele două zile de înscrieri ar fi obținut informații despre procentul de cofinanțare în funcție de care se face departajarea între proiecte.

De asemenea, în cadrul Summitului de Afaceri, ministrul a susținut încă o dată ideea că se dorește reluarea măsurii 3, așa cum declara și în luna martie 2021:

Dorința noastră este ca măsura 3 să o reluăm. Au fost 27.000 de aplicanți, cu 3.300 potențial eligibili. Avem o rată extrem de mare de companii eligibile care au aplicat pe ultima sută de metri, cu niște procente de co-finanțare foarte apropiate de coeficientul de co-finanțare eligibil. Aceasta este o informație care nu se știa înainte de acel moment. Cam 1.100 de firme. Nu înseamnă că firmele au făcut ceva neonorabil, dar arată o problemă de sistem”.

www.fonduri-structurale.ro va reveni cu noi informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: Ministerul Economiei & Newsweek

Vizualizări: 332