Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de HG în sprijinul finalizării proiectelor finanțate în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europe

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ieri, 14 aprilie 2021, spre consultare publică, un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru completarea art. 40 alin. (1) din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 93/2016.

Conform notei de fundamentare, actul normativ are în vedere cuprinderea în bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, a sumelor neeligibile apărute în procesul de implementare și determinate de evenimente imprevizibile la data încheierii acordurilor/deciziilor de finanțare, necesare pentru finalizarea proiectelor în cadrul Mecanismului pentru Interconectarea Europei ai căror beneficiari sunt operatorii economici cu capital de stat.

Cuprinderea acestor sume în bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene se va face cu avizul prealabil al ministerului responsabil de politica în domeniul de activitate în care se implementează proiectul, se arată în document.

Descarcă proiectul de HG

Proiectul se află în dezbatere publică pentru o perioadă de 10 zile calendaristice de la data publicării acestuia, respectiv 14.04.2021, iar propunerile și sugestiile de modificare/îmbunătățire pot fi transmise la adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul pus la dispoziție de MIPE.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Documente
Proiect HG.zip
Vizualizări: 128