Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Grădinița cu program prelungit Albă ca Zăpada din Beclean va fi modernizată și reabilitată prin POR

Agenția de Dezvoltare Regională Norv-Vest a anunțat finalizarea proiectului „Reabilitarea, extinderea, modernizarea și dotarea infrastructurii educaționale a Grădiniței cu program prelungit Albă ca Zăpada, loc. Beclean” implementat de Unitatea Administrativ Teritorială Oraș Beclean.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”.

Valoarea totală a proiectului a fost de 6.365.913,68 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 5.366.864,54 (85,%), iar contribuția acordată de Guvernul României a fost de 820.814,57 lei (13%).

În urma implementării proiectului au fost obținute următoarele rezultate:

  • lucrările de reabilitare și modernizare au vizat amenajarea unei suprafețe de 1327 mp;
  • aria construită cu locuri de joacă este de 1017 mp, fiind amenajate șapte locuri de joacă;
  • dotări cu echipamente și materiale didactice moderne;
  • amenajarea a 350 mp de spații verzi.

Impactul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea infrastructurii educaționale, creșterea nivelului de confort și siguranță precum și dublarea numărului total de participanți la procesul educațional.

În cadrul proiectului au beneficiat 185 din care 78 de fete, 107 băieți și 9 persoane cu dizabilități.

Sursa: ADR NV

Vizualizări: 227