Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru dezvoltarea a două orașe din Gorj, prin POR 2014-2020

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a anunțat joi, 1 aprilie 2021, semnarea a două noi contracte finanțate prin POR 2014-2020, în cadrul Axei prioritare 13, Obiectivul specific 13.1, destinat îmbunătăţirii calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Proiectul implementat de Primăria orașului Novaci cuprinde două componente:

  • înființarea și dotarea Centrului Orășenesc de Creație, Arte și Tradiții, care va include săli de curs, ateliere de lucru, sală de festivități și spații pentru profesori și personalul administrativ.
  • îmbunătățirea spațiului public urban, prin realizarea unui traseu ciclo-pietonal, care presupune lucrări de amenajare a pistelor pentru biciclete și a trotuarelor.

Valoarea proiectului este de 21,9 milioane de lei (valoarea totală), din care 21,4 milioane de lei este finanțarea nerambursabilă și 438 de mii de lei contribuția administrației publice locale.

Perioada de implementare a proiectului este de 65 de luni.

Primăria orașului Brezoi va implementa de asemenea un proiect cu două componente:

  • construirea unui centru multifuncțional pentru tineret și crearea unor terenuri de sport. Centrul multifuncțional va avea bazin de înot, sală de gimnastică, punct de informare și consiliere, sală de tenis de masă și terenuri de badminton, baschet, tenis de câmp și handbal.
  • reabilitarea și modernizarea parcului central, care va avea zone de relaxare, gradene, locuri de joacă pentru copii, spațiu de fitness pentru adulți, o poieniță cu sculpturi și fântâni.

Proiectul implementat de Primăria orașului Brezoi are o valoare totală de 17,1 milioane de lei, din care 16,7 milioane de lei este finanțarea nerambursabilă și 342 de mii de lei contribuția administrației publice locale.

Perioada de implementare a investiției este de 64 de luni, până la sfârșitul lunii noiembrie 2023.

Sursa: ADR S-V Oltenia

Vizualizări: 106