Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

9 milioane de euro- fonduri nerambursabile pentru proiecte "e-business"

Incepand din aceasta luna, IMM-urile, microintreprinderile, universitatile, persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale si institutele de cercetare-dezvoltare pot solicita fonduri nerambursabile pentru imbunatatirea competitivitatii prin adoptarea de tehnologii inovatoare si solutii informatice de tip e-business.

Pentru acest tip de proiecte, functie de tipul solicitantului, cofinantarea prevazuta se situeaza intre 15 si 40% din valoarea proiectului,iar suma maxima solicitata nu depaseste 446.000 lei. Decontarea cheltuielilor se face in maxim 3-4 transe pe parcursul anului 2009, iar ultima solicitare de plata nu trebuie sa fie mai mica de 15% din valoare proiectului, a declarat d-na Diana Voicu, director al Unitatii de Management al Proiectului din cadrul MCTI, in cadrul seminarului pentru promovarea Programului de Finantare Nerambusabila "e-crestere!".

Cererile de proiecte vor fi depuse in perioada iulie-octombrie 2008. Perioada de evaluare va dura aproximativ 2 luni, iar in decembrie se vor semna contractele de finantare.

Aceste proiecte sunt finantate prin programul “e-crestere!”, componenta a programului “Economia Bazata pe Cunoastere”, finantat de Banca Mondiala si Guvernul Romaniei si care are prevazuta o alocare financiara de 9 mil euro.

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 93