Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeană lansează consultări pe lista proiectelor candidate de interes comun în rețelele inteligente și rețelele transfrontaliere de transport al CO2

În această săptămână, Comisia Europeană a lansat două consultări, de 12 săptămâni, pentru a primi opinii din partea publicului, a părților interesate și a autorităților publice cu privire la meritele proiectelor candidate pentru a cincea listă a proiectelor Uniunii Europene de interes comun (PCI).

Consultarea solicită respondenților să își exprime opiniile cu privire la modul în care proiectele candidate în domeniul rețelelor inteligente și al rețelelor transfrontaliere de transport al dioxidului de carbon (CO2) contribuie la integrarea pieței, sustenabilitatea, securitatea aprovizionării și concurența din perspectiva politicii energetice a UE.

Pentru a primi statutul PCI, un proiect trebuie considerat esențial pentru finalizarea pieței interne a energiei europene și pentru atingerea obiectivelor politicii energetice a UE de energie accesibilă, sigură și durabilă pentru toți cetățenii. Proiectele selectate ca PCI pot beneficia automat de mai multe avantaje, inclusiv o acordare accelerată a permisului și un tratament de reglementare îmbunătățit. Proiectele reținute ca PCI sunt, de asemenea, eligibile pentru finanțare în cadrul Facilității pentru Conectarea Europei (CEF).

Regulamentul privind liniile directoare pentru infrastructura energetică transeuropeană (Regulamentul TEN-E) prevede că lista PCI-urilor este actualizată la fiecare doi ani. Prima listă la nivelul Uniunii a fost adoptată în octombrie 2013 și cea de-a patra listă actuală - în octombrie 2019. Comisia Europeană va adopta noua listă până la sfârșitul anului 2021, iar consultarea cu părțile interesate este o parte importantă a procesului de selecție.

Trimiterea unui răspuns pentru fiecare categorie de infrastructură necesită completarea chestionarului online:

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: INEA

Vizualizări: 110