Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

APIA: Campania de primire a Cererii Unice de Plată în anului 2021 continuă. În perioada 1 martie – 26 martie 2021 s-au primit 255.776 cereri

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură continuă Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anului 2021. Astfel, conform comunicatului oficial, în perioada 1 martie – 26 martie 2021 s-au primit un număr de 255.776 cereri pentru o suprafață de 1.259.492,95 hectare.

Dat fiind contextul pandemiei Covid-19, fermierii pot să-și înregistreze cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la centrele județene/locale APIA și/sau al Municipiului București.

Se va completa o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă se utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 17 mai 2021, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 46/01.03.2021 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plată pentru anul 2021.

Completarea Cererilor unice de plată se realizează accesând aplicația IPA-Online, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găsește în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență de pe site-ul Agenției.

Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice, către Centrele județene/locale APIA și al Municipiului București de care aparțin fermierii.

Informațiile detaliate pentru accesarea fiecărei scheme de plată/măsuri de sprijin, inclusiv hărțile și listele cu UAT eligibile pentru măsurile de dezvoltare rurală, dar și ghidurile adresate fermierilor, pot fi consultate la Centrele APIA și pe site-ul Agenției: www.apia.org.ro.

Ca în fiecare an APIA este alături de fermieri pe tot parcursul campaniei și acordă tot sprijinul necesar pentru parcurgerea cu succes a tuturor etapelor aferente accesării fondurilor europene și de la bugetul de stat.

Consultă situația centralizatoare privind procesul de depunere a cererilor unice de plată pentru campania 2021, structurată pe fiecare județ, număr de fermieri și suprafața solicitată la plată.

Sursa: APIA

Vizualizări: 162