Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Undă verde pentru semnarea contractului aferent construirii Spitalului Regional de Urgență Iași

Guvernul României a aprobat în ședința de joi, 25 martie 2021, semnarea Contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții (BEI), în valoare de 250 milioane EUR, destinat construirii Spitalului Regional de Urgență Iași, precum și acordarea împuternicirii de semnare ministrului Finanțelor.

Ministerul Sănătății va coordona construcția Spitalului Regional de Urgență Iași pe o perioadă de aproximativ 7 ani, iar data limită de tragere a sumelor împrumutului este de 84 luni de la data semnării contractului de finanțare. Conform documentației tehnico-economice, costul total net al acestui proiect este de 420,9 milioane EUR, din care aproximativ 60% va fi finanțat prin împrumutul ce urmează a fi contractat cu Banca Europeană de Investiții, iar restul de 40% de la bugetul de stat și din fonduri nerambursabile.

Realizarea a trei din cele opt spitale regionale, respectiv Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova, a fost deja demarată de Ministerul Sănătăţii și va fi finanțată din fonduri europene nerambursabile. Costul total estimat al acestor investiții este de circa 1,6 mld. EUR.

Sursa: Ministerul Finanțelor

Vizualizări: 85