Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POR: 2,3 milioane euro pentru modernizarea Universității Ștefan cel Mare din Suceava

Vineri, 19 martie 2021, a fost semnat contractul de finanțare aferent proiectului „Modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale universitare corp E”.

Finanțarea nerambursabilă, în valoare de 2,34 milioane euro, este asigurată prin POR 2014-2020 – Axa prioritară – 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educaționale și va crea pentru USV premisele necesare desfășurării unui proces educațional modern și consistent, condiție esențială pentru pregătirea resursei umane care să stimuleze activitatea economică și productivitatea în Regiune.

Intervențiile vizate prin proiect presupun reabilitarea corpului E, care găzduiește și Rectoratul, punerea în folosință a unei instalații de ventilație și climatizare în cadrul spațiilor de studiu și dotarea laboratoarelor aferente corpului E, pentru a pune la depoziția studenților infrastructura necesară dezvoltării capacității de cercetare și inovare.

Peste 8000 de studenți, dar și personalul didactic și auxiliar al instituției de învățământ, vor beneficia de rezultatele acestui proiect.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est

Vizualizări: 159