Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Proiect de act normativ în consultare publică pentru modificarea OUG 130/2020

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat ieri, 18 martie 2021, spre consultare publică, proiectul de OUG pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, precum şi alte măsuri în domeniul fondurilor europene.

Proiectul de act normativ are în vedere introducerea a 2 noi alineate în cadrul art. 11 pentru a se asigura finanțarea din bugetul de stat prin bugetul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a tuturor aplicațiilor de finanțare aprobate.

Totodată, se reglementează posibilitatea ca MEAT să poată aduce la rambursare cheltuielile prevăzute la alin.(4¹) din facilitatea de finanțare REACT-EU, în limita alocării și conform regulilor de eligibilitate ale acesteia.

De asemenea se propune modificarea alin. (3) al art. 27 , în sensul creării premiselor extinderii  aplicabilității mecanismului deja existent pentru Măsurile 2 și 3, respectiv realocarea sumelor între cele 3 măsuri în vederea utilizării eficiente a fondurilor publice.

Descarcă documentul

Proiectul de OUG se află în consultare pe o perioadă de 10 zile calendaristice de la data lansării (n.r 18.03.2021), iar propunerile pot fi transmise pe adresa acte.normative@mfe.gov.ro sau prin formularul pus la dispoziție pe site-ul MIPE.  

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: MIPE

Vizualizări: 2104