Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Peste 37 milioane de lei prin POIM pentru furnizarea de echipamente necesare creșterii nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu

Aeroportul Internațional Sibiu R.A. a semnat ieri, 16 martie 2021, contractul de finanțare din fonduri europene pentru proiectul „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice”, perioada de implementare a acestui proiect fiind 2021-2022.

Obiectivul general al acestui proiect îl reprezintă creșterea gradului de utilizare sustenabilă a Aeroportului International Sibiu, prin creșterea gradului de siguranță a pasagerilor, a însoțitorilor acestora, a companiilor aeriene și a personalului care își desfășoară activitatea în perimetrul Aeroportului Internațional Sibiu R.A., precum și a nivelului de încredere a acestora în capacitatea de intervenție și stingere a incendiilor în situații de urgență, cât și în asigurarea siguranței și securității pasagerilor în cadrul aeroportului din Sibiu.

Valoarea totală a proiectului este de 37.460.285,55 lei, din care cheltuieli eligibile 31.517.493,07 lei, contribuția Consiliului Județean Sibiu fiind în sumă de 630.349,87 lei.

În perioada imediat următoare, respectiv până la sfârșitul lunii martie 2021, se vor semna contractele comerciale cu furnizorii de echipamente, procedurile de atribuire fiind încheiate în cursul anului 2020, conform comunicatului oficial.

Obiectivul de investiții „Echipamente necesare pentru creșterea nivelului de siguranță al pasagerilor pe Aeroportul Internațional Sibiu – activități non economice” este finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, investițiile propuse în cadrul proiectului răspunzând acțiunii eligibile din cadrul POIM 2014-2020, Axa prioritară 2, Prioritatea de investiții 7c, Obiectiv Specific 2.3. – Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, respectiv: „B. Proiecte noi de investiții în infrastructura aeroportuară care vizează activități de natură non-economică din domeniul siguranței și securității – Investiții care vizează siguranța și securitatea pentru infrastructura de transport aerian în corelare cu tipurile de activități cu caracter noneconomic prezentate în Anexa 10” a Ghidului Solicitantului.

Sursa: Aeroportul Internațional Sibiu

Vizualizări: 144