Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi investiţii de peste 78 milioane lei în echipamente și aparatură medicală pentru spitalele din ţară

La sfârșitul săptămânii trecute, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, a anunțat semnarea mai multor contracte de finanțare pentru derularea unor proiecte ce au drept scop îmbunătăţirea sistemului nostru de sănătate, în special în contextul actual al traversării crizei sanitare.

Una dintre unităţile medicale ce va primi fonduri europene în valoare de peste 10 milioane lei este Spitalul Orăşenesc Dr. Ghe. Constantinescu Bumbeşti Jiu, care va fi dotată cu echipamente pentru tratament, prevenţie, decontaminare şi protecţie.

De asemenea, pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical public la criza actuală, este prevăzută finanţare europeană și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgovişte. Unitatea va fi echipată și dotată corespunzător pentru prevenirea infectării cu COVID-19, dar și pentru tratarea bolnavilor, iar investiţia se ridică la peste 42,6 milioane lei.

MIPE va asigura finanţarea cu alte 5,5 milioane lei pentru extinderea capacității medicale a Spitalului Municipal Sighișoara. Proiectul propus prevede achiziția de echipamente medicale pentru diagnosticarea rapidă și corectă a pacienților infectați, dar și asigurarea tratamentului corespunzător.

12,6 milioane lei vor fi investiţi, de asemenea, pentru achiziția de echipamente medicale necesare Spitalulului Orășenesc Sinaia, care va fi in măsură să gestioneze mai bine criza sanitară.

Pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa, Ministerul va asigura, tot prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare, o finanţare de 7,21 milioane lei. Spitalul asigură asistență medicală de înaltă specialitate în cadrul afecțiunilor respiratorii pacienților din regiunea de Sud-Est a țării.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 287