Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Premierul Florin Cîțu a declarat ca fiind o posibilă soluție pe termen scurt eliminarea proiectelor din Măsura 3 care finanțează imobile

În cadrul dezbaterii organizate astăzi, 25 februarie 2021, de către Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, premierul Florin Cîțu a făcut declarații referitoare la Măsura 3 – Granturi de investiții, aferentă schemei de ajutoare de stat instituită prin OUG nr. 130.

Conform premierului, în contextul proiectelor depuse care vizează achiziționarea de imobile, o posibilă soluție pe termen scurt este „ să eliminăm acele proiecte din măsura 3 care sunt legate de imobiliare și să putem merge mai departe. Este o discuție pe care o să o am cu ministrul Economiei.”

Premierul Florin Cîțu a declarat faptul că toată problema a apărut în urma interpretării ordonanței de urgență.

Plățile pentru toate celelalte vor începe în momentul în care va fi aprobat bugetul”, a declarat premierul. Premierul „speră” ca bugetul să fie aprobat săptămâna viitoare.

Context

Ministrul Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Claudiu Năsui, a declarat în data de 5 februarie 2021 că „măsura 3 de ajutor de stat (n.r. granturi pentru investiții) nu își atinge scopul pentru care a fost creată”, iar din totalul de 27.736 de aplicanți, 8.275 au aplicat pentru imobile.

Mai multe detalii sunt disponibile aici.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 3585