Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Trei instituții de învățământ din Suceava vor fi modernizate cu ajutorul fondurilor Regio

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a anunțat luni, 15 februarie 2021, faptul că o finanțare nerambursabilă prin Regio de peste 1 million de euro va fi acordată Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava. Proiectul prevede reabilitarea din punct de vedere funcţional a corpului de clădire existent (Microfabrica) şi modernizarea din punct de vedere al instalaţiilor şi echipamentelor, fiind, astfel, create condiții optime desfășurării învățământului dual.

Conform comunicatului oficial, Liceul Tehnologic Vasile Deac din Vatra Dornei va beneficia de 4,42 milioane lei pentru construcția și echiparea unui corp de clădire nou cu echipamente și materiale didactice, module de învățare și aplicații practice, pachete de software educaționale și seturi de planșe tehnice pentru atelierul mecanic și cel de textile. Sălile de clasă și laboratoarele de informatică vor fi dotate cu mobilier școlar corespunzător cerințelor de calitate, confort și design specifice unui act educațional modern.

Comuna Frumosu, Suceava primește 1,8 milioane lei pentru amenajarea și modernizarea unei grădinițe de copii. Realizarea acestei investiții va conduce la creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii, numărul preșcolarilor care vor avea acces la noile condiții ridicându-se la 80 de copii.

Sursa: Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est 

Vizualizări: 91