Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

O nouă versiune a POCA: Aplicarea unei rate de cofinanțare de 100% a cheltuielilor declarate în cererile de plată

Ieri, 15 februarie 2021, a fost publicată versiunea 4.0 a POCA, unde este prevăzută modificarea, cu caracter temporar, a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020, pentru aplicarea unei rate de cofinanțare de 100% a cheltuielilor declarate în cererile de plată în cursul exercițiului contabil care începe la 1 iulie 2020 și se încheie la 30 iunie 2021.

Analiza la nivelul POCA a indicat faptul că această facilitate este necesară pentru toate cele 3 axe prioritare ale programului, conform comunicatului oficial. 

Această propunere de creștere a ratei de cofinanțare de 100% a cheltuielilor declarate în cererile de plată este determinată de necesitatea creșterii disponibilităților financiare necesare la nivelul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014 – 2020 pentru efectuarea de plăți în contextul suplimentării cheltuielilor bugetelor publice generate de criza COVID-19. Totodată, prin creșterea disponibilităților financiare, autoritățile române vor putea susține acțiuni menite să reducă efectele pandemiei, redirecționându-le în zone în care este cel mai necesar.

Modificările propuse nu afectează contribuția POCA la realizarea obiectivelor strategiei Uniunii pentru o creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii și a obiectivelor specifice definite în program și este în conformitate cu normele aplicabile, corespunde nevoilor de dezvoltare ale statului membru și nu implică un risc semnificativ ca obiectivele și țintele stabilite în propunere să nu poată fi îndeplinite, conform comunicatului oficial. 

De asemenea, modificarea propusă nu are impact asupra principiilor orizontale, menționate la articolele 5, 7 și 8 din Regulamentul (UE) 1303/2013.

Descarcă versiunea POCA 4.0

Sursa: AM POCA 

Vizualizări: 287