Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Centru multifuncțional și zonă de agrement în Balș, prin POR

Orașul Balș va beneficia de un centru multifuncțional destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative, precum și de amenajarea unui spațiu public în aer liber, care include zona de agrement „Balta Gării“ și drumul de acces – strada Nufărului, conform unui comunicat emis marți, 9 februarie 2021, de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia.

Proiectul finanțat în cadrul Axei Prioritare 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, cu o valoare totală de 13,8 milioane de lei, prevede alocarea unei sume de 13,5 milioane de lei, ca finanțare nerambursabilă, atât pentru construirea unui centru multifuncțional, cât și pentru asfaltarea drumului de acces (strada Nufărului) și amenajarea zonei de agrement „Balta Gării”.

Contribuția Primăriei orașului Balș va fi de 2%, în valoare de 276 de mii de lei.

Prin acest proiect, în cadrul componentei A, se urmărește construirea unui spațiu destinat organizării de evenimente și festivități culturale și recreative. Viitorul centru multifuncțional va fi construit în vecinătatea Liceului Teoretic „Petre Pandrea“.

Cea de-a doua componentă a proiectului – B va rezolva o problemă importantă legată de mediu, întrucât, în prezent, zona de agrement în aer liber nu este igienizată. Pe terenul respectiv sunt depozitate gunoaie menajere, iar lacul este colmatat pe o suprafață foarte mare. În urma investiției realizate prin POR 2014-2020, zona „Balta Gării“ va fi transformată într-un spațiu destinat organizării în aer liber de evenimente și festivități culturale și recreative.

Perioada de implementare a proiectului este de 51 de luni, până la data de 31 octombrie 2022.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 221