Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului: TVA-ul de plată va fi eligibil pentru M1 și M2

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a transmis ieri, 8 februarie 2021, faptul că, pentru Măsura 1 și Măsura 2 din cadrul OUG 130/2020, cheltuiala cu TVA de plată este eligibilă pentru a fi plătită prin granturile acordate.

În privința datoriei de TVA, soldul de taxă pe valoarea adăugată (din decontul de TVA) reprezintă creanță fiscală datorată bugetului de stat. Ministerul a precizat că este vorba strict de TVA-ul de plată rezultat din decontul de TVA (declarația 300).

Beneficiarii pot utiliza microgranturile si granturile pentru capital de lucru pentru stingerea oricăror obligații fiscale declarate de beneficiar sau stabilite de organele fiscale prin declarațiile fiscale sau prin deciziile de impunere emise de organele de control, precum și pentru stingerea amenzilor de orice fel și a altor creanțe bugetare înscrise în titluri executorii emise spre recuperare de ANAF, care se fac venituri la bugetul statului.

De asemenea, nu se face distincție în funcție de forma de organizare a beneficiarilor, iar toate categoriile de beneficiari, inclusiv PFA, ONG, CMI etc. pot folosi banii primiți pentru achitarea datoriilor la bugetul de stat, conform comunicatului.

Sursa: Facebook | Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului

Vizualizări: 1054