Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia publică un set de instrumente dedicat tinerilor pentru participarea lor la Fondul pentru o tranziție justă

Direcția Generală pentru Politică Regională și Urbană a Comisiei Europene (DG REGIO) a publicat ieri, 8 februarie 2021, un „Set de instrumente pentru participarea tinerilor la Fondul pentru o tranziție justă”. Acesta își propune să încurajeze oportunități de participare mai ambițioase, semnificative și mai numeroase pentru tinerii din regiunile vizate de Fondul pentru o tranziție justă, precum și să se asigure că efectele unor astfel de procese vor duce la strategii și intervenții de calitate mai bună care să abordeze provocările tranziției.

Descarcă documentul

Context

Fondul pentru o tranziție justă este un instrument nou, cu un buget global de 17,5 miliarde euro, din care 7,5 miliarde euro provin din cadrul financiar multianual și 10 miliarde euro din NextGenerationEU.

FTJ este un element cheie al Pactului verde european și primul pilon al Mecanismului de tranziție justă. Acesta își propune să atenueze costurile sociale și economice care rezultă din tranziția către o economie neutră din punct de vedere climatic, printr-o gamă largă de activități destinate în principal diversificării activității economice și ajutării oamenilor să se adapteze pe o piață a muncii în schimbare.

Antonia Anton,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: DG REGIO

Vizualizări: 179