Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Prima sesiune de depunere pe Programul Electric Up s-a încheiat! Peste 2500 proiecte au fost înscrise pe platformă

Depunerea dosarelor în cadrul Programului Electric UP s-a încheiat miercuri, 3 februarie 2021. Formularul electronic de înscriere a fost activ pe platforma granturi.imm.gov.ro pentru o perioadă de 60 de zile.

Ministerul Energiei a publicat ieri, 4 februarie 2021, situația aplicațiilor depuse. În total, au fost depuse 2.536 de dosare, din care 702 sunt din domeniul HoReCa, iar 1.834 IMMuri.

Depunere pe regiuni:

Regiune

Proiecte depuse

București-Ilfov

233

Centru

393

Nord-Vest

559

Sud-Est

271

Sud-Vest

260

Nord-Est

238

Sud-Muntenia

352

Vest

230

Descarcă lista

Finanțarea maximă acordată va fi de maximum 100.000 euro/beneficiar, iar suma necesară implementării programului este de maximum 476 milioane lei în primul ciclu de finanțare.

Ministerul Energiei a transmis că urmează etapa de analiză și evaluare, în conformitate cu prevederile ghidului.

În această etapă vor fi solicitate, după caz, clarificări și completări aplicanților privind documentele depuse în etapa de înscriere, precum și informații tehnice privind implementarea proiectului pentru care se solicită finanțare, conform modelului de fișă de prezentare ce va fi publicat pe site-ul ministerului.

***

Prin programul Electric Up se urmărește finanţarea IMMurilor și a operatorilor economici din domeniul HORECA pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică cu o putere instalată cuprinsă între 27 kWp și 100 kWp necesară consumului propriu și livrarea surplusului în Sistemul energetic național și a stațiilor de reîncărcare de 22 kW pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in,

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 1237