Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri
Social Start-Up: Am dat startul competiției de planuri de afaceri pentru întreprinderi sociale!

Social Start-Up: Am dat startul competiției de planuri de afaceri pentru întreprinderi sociale!

Începând de astăzi, 2 februarie 2021, persoanele interesate de obținerea unei finanțări nerambursabile pentru înființarea unei întreprinderi sociale își pot înscrie aplicația la concursul de planuri de afaceri organizat în cadrul proiectului Social Start-Up!

Termenul limită de transmitere a aplicațiilor este vineri, 19 februarie 2021, ora 18:00.

Pașii de urmat:

  1. Consultă metodologia concursului de planuri de afaceri AICI.
  2. Pregătește-ți aplicația în conformitate cu formatele standard și informațiile cuprinse în metodologie și anexele acesteia.
  3. Transmite online aplicația până la termenul limită (19.02.2021, ora 18.00). Formularul de online poate fi accesat AICI.

În conformitate cu metodologia, aplicantul care propune planul de afaceri trebuie să îndeplinească cumulativ o serie de condiții de eligibilitate, printre care :

  • are vârsta mai mare sau egală cu 18 ani;
  • intenționează să înființeze o întreprindere socială în Regiunea Vest, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Nord-Est, Regiunea Sud-Est, Regiunea Sud Muntenia sau Regiunea Sud-Vest Oltenia;
  • are domiciliul sau reședința (viză de flotant) în Regiunea Vest, Regiunea Nord-Vest, Regiunea Centru, Regiunea Nord-Est, Regiunea Sud-Est, Regiunea Sud Muntenia sau Regiunea Sud-Vest Oltenia;
  • are minimum studii medii absolvite;
  • este absolvent al cursurilor de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager de întreprindere socială” derulate în cadrul proiectului Social Start-up SAU deține un Certificat de absolvire/Adeverință de absolvire a unui curs „Antreprenor în economia socială” (COR 112032) sau „Manager de întreprindere socială” (COR 112036);
  • nu se încadrează în categoria tinerilor NEETs (tineri cu vârsta între 16 -24 de ani care nu urmează nicio formă de învățământ și nici nu au un loc de muncă).

De reținut: Conform regulilor aferente liniei de finanțare în cadrul căreia este finanțat proiectul,vor putea fi selectate planuri de afaceri propuse de persoane din afara proiectului Social Start-Up (care au absolvit curs de „Antreprenor în economia socială” sau „Manager de întreprindere socială” în alte proiecte de exemplu)  în proporție de maximum 10% din totalul planurilor de afaceri selectate la finanțare.

Bugetul total maxim disponibil pentru concursul de planuri de afaceri este de 5.086.180 lei, iar finanțarea maximă per plan de afaceri este de 462.380 lei (100% nerambursabilă), cu îndeplinirea condițiilor aferente numărului minim de locuri de muncă create/afacere.

***

„Social Start-Up” este un proiect finanțat din fonduri europene, mai exact din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) în cadrul liniei de finanțare „Sprijin pentru înființarea de întreprinderi sociale – Solidar Start-Up”.

Proiectul este implementat de fonduri-structurale.ro (Grupul de Consultanță pentru Dezvoltare DCG SRL) și are o durată de 40 de luni, desfășurându-se în perioada 1 octombrie 2019-31 martie 2023 (perioada de implementare a proiectului a fost suspendată între 1 iulie 2020-31 august 2020).

Pentru mai multe detalii: www.fonduri-structurale.ro/social-startup

Contact:

Mirela Săcăluș, Responsabil proces selecție, 0725.0725.22

Cristina Pojoga, Manager de proiect, 0725.0725.00

antreprenoriat@fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 6938