Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Încep dezbaterile pentru actualizarea Planului Național de Redresare și Reziliență!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat astăzi, 28 ianuarie 2021, consultările între ministere, în plan tehnic, pe grupuri de lucru pe domenii, pentru identificarea priorităților și proiectelor care vor fi incluse în versiunea actualizată a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

PNRR este un suport bugetar pentru reforme și așa vă propun să gândiți când selectați potențiale proiecte. Iar ceea ce înțelegem prin reforme se referă la cele prinse de Comisia Europeană în recomandările specifice de țară. Ne putem uita la recomandările din ultimii 2 ani dar și alte reforme structurale ale României semnalate de-a lungul anilor și nerezolvate până acum. Vom lucra împreună în această lună, zi de zi, pentru a avea cele mai potrivite proiecte în PNRR și pentru asta vom strânge inclusiv ideile valoroase de la partenerii din ONG și mediul de business”, le-a transmis Cristian Ghinea, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene reprezentanților ministerelor.

Potrivit Memorandumului adoptat în Guvern pe 20 ianuarie, termenul de transmitere către Comisia Europeană a documentului este sfârșitul lunii aprilie 2021.

Conform comunicatului emis de MIPE, începând de luni, 1 februarie 2021, vor avea loc discuții tematice zilnice, între reprezentanții ministerelor, pe cele 10 grupuri de lucru stabilite pe domenii. Discuțiile tematice se vor desfășura până pe 19 februarie, în două runde, după care vor fi integrate propunerile pentru Planul actualizat.

Domeniile celor 10 grupuri de lucru care au fost stabilite prin Memorandum, pentru a acoperi domeniile celor 6 piloni ai Planului Național de Redresare și Reziliență sunt:

  • Transport – 1 și 15 februarie
  • Mediu, schimbări climatice, energie, eficiență energetică – 1 și 15 februarie
  • Dezvoltarea localităților urbane – 2 și 16 februarie
  • Agricultură și dezvoltare rurală – 5 și 16 februarie
  • Sănătate – 3 și 17 februarie
  • Educație – 3 și 17 februarie
  • Mediu de afaceri, antreprenoriat – 4 și 18 februarie
  • Cercetare, inovare, digitalizare – 4 și 18 februarie
  • Îmbunătățirea fondului construit – 2 și 19 februarie
  • Reziliență în situații de criză – 5 și 19 februarie

Ministerul a transmis și faptul că va fi anunțat un calendar cu temele dezbaterilor și detalii pentru înscrieri în vederea organizării mai multor dezbateri publice cu partenerii din mediul de afaceri și ONG și toți cei interesați.

Sursa: MIPE

Vizualizări: 451