Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

FRDS: Seminare informative adresate posibilor beneficiari ai apelurilor destinate drepturilor omului și creșterii incluziunii și abilitării romilor

Fondul Român de Dezvoltare Socială, în calitate de Operator al Programului „Dezvoltare locală, reducerea sărăciei şi creşterea incluziunii romilor” finanţat prin Granturile SEE şi Norvegiene 2014-2021, organizează două seminare informative online adresate entităților interesate să depună proiecte în cadrul apelurilor „Drepturile omului– implementare la nivel național” și „Creșterea incluziunii și abilitării romilor”.

Evenimentele își propun să ofere participanților informații specifice privind condițiile de finanțare a proiectelor ce urmează a fi depuse în cadrul celor două apeluri.

Este recomandat ca cei interesați să participe la seminarele informative să studieze în prealabil, cu atenție, întreaga documentație aferentă apelurilor, disponibilă aici:

Seminar „Drepturile omului”

Seminarul va avea loc online, marți, 2 februarie 2021, începând cu ora 10.00, și va fi transmis în direct, pe canalele Programului Dezvoltare locală de YouTube și Facebook.

Apelul Drepturile omului– implementare la nivel național (8 ianuarie – 9 aprilie 2021) are o alocare financiară totală de 8.868.529 de euro și vizează finanțarea de proiecte menite să sprijine demersurile de implementare a deciziilor Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg și a recomandărilor de țară emise de alte organisme ale Consiliului Europei, pentru România.

Seminar „Creșterea incluziunii și reabilitarea romilor”

Seminarul va avea loc online, joi, 4 februarie 2021, începând cu ora 10.00, și va fi transmis în direct, pe canalele Programului Dezvoltare locală de YouTube și Facebook. Ulterior evenimentului, materialele prezentate în cadrul seminarului vor fi accesibile pe pagina web aferentă Programului Dezvoltare locală, la secțiunea Resurse.

Apelul de proiecte Creșterea incluziunii și abilitarea romilor (6 ianuarie – 15 aprilie 2021) are o alocare financiară totală de 7.806.133 de euro și vizează finanțarea de proiecte menite să crească accesul romilor la servicii de calitate, în domenii precum asistență socială, educație, ocupare, sănătate și locuire, respectiv să contribuie la combaterea oricărei forme de discriminare a romilor și la îmbunătățirea gradului de abilitare a acestora (empowerment), în special în rândul femeilor și tinerelor rome, a experților și liderilor romi.

Orice persoană interesată va putea urmări transmisia în direct a evenimentelor, prin accesarea următoarelor linkuri:

și va putea adresa întrebări pe marginea documentației apelurilor, pe tot parcursul evenimentului, prin transmiterea lor sub formă de comentarii la transmisia în direct, pe canalul pe care urmărește evenimentul. Echipa FRDS va prelua întrebările adresate și va răspunde acestora fie în direct, pe parcursul evenimentului, fie în scris, ulterior, prin răspuns la comentariul (întrebarea) persoanei respective.

Ulterior evenimentelor, materialele prezentate în cadrul seminarelor vor fi accesibile pe pagina web aferentă Programului Dezvoltare locală, la secțiunea Resurse.

Ana-Maria Radu,

www.fonduri-structurale.ro

Sursa: FRDS

Vizualizări: 821